Kiritanpo (きりたんぽ)
Μπαστούνια ρυζιού που ψήνονται στη σχάρα και συχνά σερβίρονται με miso ή σε hotpot. Είναι παραδοσιακό πιάτο της περιοχής Ακίτα και καταναλώνεται κυρίως το χειμώνα.Hoya (ほや)
Ένα είδος θαλασσινού ζώου που καταναλώνεται ωμό στην περιοχή Μιγιάγκι. Έχει ιδιαίτερη γεύση και συχνά συνοδεύεται με σόγια σος.Aomori Apples (りんご)
Τα μήλα της Aomori είναι πασίγνωστα στην Ιαπωνία για την ποιότητα και τη γεύση τους. Η Aomori είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μήλων στη χώρα.Miso Curry Milk Ramen (味噌カレー牛乳ラーメン)
Ένα μοναδικό είδος ramen από την Aomori που συνδυάζει miso, κάρυ, γάλα και ζωμό ramen. Ο ασυνήθιστος συνδυασμός προσφέρει μια πλούσια και κρεμώδη γεύση.Senbei Jiru (せんべい汁)
Παραδοσιακό hotpot όπου τα senbei (ρυζοκράκερ) χρησιμοποιούνται ως συστατικό σε σούπα με κοτόπουλο ή ψάρι και λαχανικά.Jajamen (じゃじゃ麺)
Ένα πιάτο που μοιάζει με τα κινέζικα zha jiang mian, με παχύρρευστα noodles, κιμά, miso και σάλτσα σόγιας. Τρώγεται με ξύδι και σκόρδο, και συχνά συνοδεύεται από αυγό.Reimen (冷麺)
Κρύα noodles με ελαφριά, πικάντικη σούπα. Αυτό το πιάτο προέρχεται από την Κορέα, αλλά έχει προσαρμοστεί στην περιοχή της Ιουάτε.Wanko Soba (わんこそば)
Μικρές μερίδες soba noodles που σερβίρονται συνεχώς μέχρι να πει ο πελάτης "αρκετά". Είναι παραδοσιακό έθιμο στην Ιουάτε και ένα είδος "πρόκλησης".Sendai Gyutan (仙台牛タン)
Ψητή γλώσσα μοσχαριού (gyutan), χαρακτηριστικό πιάτο της πόλης Σεντάι. Συχνά συνοδεύεται από ρύζι και σούπα με ουρά μοσχαριού.Zunda Mochi (ずんだ餅)
Mochi (ρύζι κοπανισμένο σε πάστα) που σερβίρεται με γλυκιά πάστα από φασόλια edamame (zunda). Είναι ένα γλυκό που προέρχεται από το Σεντάι.Oysters (牡蠣, Kaki)
Η Miyagi, και ειδικότερα η περιοχή της Ματσουσίμα, είναι γνωστή για τα φρέσκα στρείδια, που καταναλώνονται ωμά, τηγανητά ή ψητά.Hinai Jidori (比内地鶏)
Μια παραδοσιακή ράτσα κοτόπουλου από την Ακίτα, γνωστή για τη γευστική της σάρκα και το πλούσιο άρωμα. Χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα, όπως το yakitori.Inaniwa Udon (稲庭うどん)
Είδος λεπτού udon από την περιοχή Inaniwa στην Ακίτα. Έχει μια πιο απαλή υφή σε σχέση με το παραδοσιακό udon.Cherries (さくらんぼ, Sakuranbo)
Η Yamagata είναι η μεγαλύτερη παραγωγός κερασιών στην Ιαπωνία και φημίζεται για τα γλυκά και ζουμερά φρούτα της.Yonezawa Beef (米沢牛)
Ένα από τα πιο διάσημα είδη μοσχαρίσιου κρέατος στην Ιαπωνία, με εξαιρετική μαρμάρινη υφή, από την πόλη Γιονεζάουα.Imoni (芋煮)
Ένα πιάτο σούπας με ταρό, κρέας και λαχανικά, που παραδοσιακά τρώγεται σε υπαίθριες συγκεντρώσεις το φθινόπωρο στην περιοχή της Γιαμαγκάτα.Kozuyu (こづゆ)
Παραδοσιακή σούπα από τη Φουκουσίμα, φτιαγμένη με λαχανικά, θαλασσινά και μανιτάρια. Είναι ένα ελαφρύ και θρεπτικό πιάτο που σερβίρεται συχνά σε γιορτές.Kenchin Udon (けんちんうどん)
Udon noodles σε ζωμό με λαχανικά και tofu. Το Kenchin Udon είναι πλούσιο και χορταστικό, κατάλληλο για τον κρύο καιρό.Pickled Herring (ニシン漬け, Nishingzuke)
Ρέγκα που έχει παστωθεί και χρησιμοποιείται σε πιάτα λαχανικών.Peaches (もも, Momo)
Οι ροδάκινες της Φουκουσίμα είναι διάσημες για τη γλυκιά και ζουμερή γεύση τους.Kitakata Ramen (喜多方ラーメン)
Ένα από τα τρία πιο γνωστά ramen της Ιαπωνίας, με παχύ, σγουρό noodle και πλούσιο ζωμό, φτιαγμένο από σόγια σος.Negi Soba (ねぎそば)
Soba noodles σερβιρισμένα με μεγάλες πράσινες κρεμμύδες (negi), που χρησιμοποιούνται και σαν "κουτάλι" για να τρώγεται το πιάτο.Sauce Katsudon (ソースカツ丼)
Κομμάτια τηγανισμένου χοιρινού (katsu) που σερβίρονται με σάλτσα πάνω σε ρύζι. Η Φουκουσίμα έχει τη δική της εκδοχή με πλούσια σάλτσα.