Ανακαλύψτε τις αυθεντικές γεύσεις της Ιαπωνίας - Ένα Ταξίδι στη γαστρονομία της Περιοχής Τσούμπου

Περιοχή Τσούμπου (中部)

Η περιοχή Τσούμπου καλύπτει την κεντρική Ιαπωνία και περιλαμβάνει περιοχές όπως η Ναγκόγια, η Σιζουόκα και το όρος Φούτζι.


Hitsumabushi (ひつまぶし)

Ένα πιάτο με χέλι (unagi) που σερβίρεται πάνω από ρύζι και συνοδεύεται με διάφορες γαρνιτούρες. Είναι δημοφιλές στη Ναγκόγια και συχνά τρώγεται σε τρία στάδια: πρώτα σκέτο, μετά με γαρνιτούρες και τέλος με ζωμό dashi.


Miso Katsu (味噌カツ)

Χοιρινό katsu (τηγανητό κρέας) που καλύπτεται με μια πλούσια σάλτσα miso. Η Ναγκόγια είναι διάσημη για τη χρήση της σκούρας σάλτσας miso, γνωστή ως hatcho miso, σε πολλά πιάτα.



Wasabi (山葵)

Η περιοχή Σιζουόκα είναι γνωστή για την καλλιέργεια του wasabi, το οποίο χρησιμοποιείται φρέσκο ως γαρνιτούρα σε sushi, sashimi και διάφορα άλλα πιάτα.


Κρασί του Φούτζι (富士ワイン – Fuji Wine)

Η περιοχή γύρω από το όρος Φούτζι, ειδικά η κοιλάδα Yamanashi, είναι γνωστή για την παραγωγή κρασιού στην Ιαπωνία. Το κρασί του Φούτζι παράγεται κυρίως από ιαπωνικές ποικιλίες σταφυλιών, όπως το Koshu, μια λευκή ποικιλία που δίνει ελαφριά, φρουτώδη κρασιά με ντελικάτες νότες εσπεριδοειδών και μεταλλικότητα. Υπάρχουν επίσης κόκκινα κρασιά από ποικιλίες όπως το Muscat Bailey A, το οποίο προσφέρει γλυκές και φρουτώδεις νότες. Η περιοχή του Yamanashi έχει την παλαιότερη παράδοση οινοποιίας στην Ιαπωνία και φιλοξενεί πολλά οινοποιεία που προσφέρουν γευσιγνωσίες και ξεναγήσεις, με φόντο το εντυπωσιακό τοπίο του Φούτζι.


Μαύρα αυγά του Hakone (黒たまご – Kuro Tamago)

Τα Kuro Tamago είναι βραστά αυγά που γίνονται μαύρα λόγω της διαδικασίας μαγειρέματος τους στις θερμές πηγές της κοιλάδας Owakudani στο Hakone. Το νερό των θερμών πηγών περιέχει θείο και σίδηρο, με αποτέλεσμα όταν τα αυγά βράζονται εκεί, το κέλυφός τους να αποκτά ένα μαύρο, θειώδες περίβλημα. Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, κάθε μαύρο αυγό που τρως προσθέτει 7 χρόνια στη ζωή σου! Αυτό κάνει τα Kuro Tamago πολύ δημοφιλή στους τουρίστες, που συχνά επισκέπτονται την Owakudani για να δοκιμάσουν αυτά τα μοναδικά αυγά ενώ απολαμβάνουν την εκπληκτική θέα του καπνού που αναδύεται από τα ηφαίστεια.


Χοοτόο(ほうとう – Hōtō)

Ένα πιάτο που μοιάζει με χυλοπίτες σε σούπα miso με κολοκύθα, λαχανικά και μερικές φορές κρέας. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τον χειμώνα και θεωρείται παραδοσιακό φαγητό των Σαμουράι της περιοχής.


Γκοχέιμοτσι (五平餅 – Goheimochi)

Ρύζι σε σχήμα οβάλ, περασμένο σε ξύλινο σουβλάκι, ψημένο στη σχάρα και αλειμμένο με μια γλυκο-αλμυρή σάλτσα από miso, σόγια, καρύδια ή σουσάμι. Ένα τέλειο street food της ορεινής Ιαπωνίας!


Κεχαγιάκι (けいちゃん – Keichan)

Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε miso ή σάλτσα σόγιας, μαγειρεμένο σε σίδερο teppan μαζί με λάχανο και άλλα λαχανικά. Πρόκειται για ένα απλό, αγροτικό φαγητό που προέρχεται από τις περιοχές γύρω από τις Άλπεις της Ιαπωνίας.


Τεμπασάκι (手羽先 – Tebasaki)

Πικάντικες και γλυκές φτερούγες κοτόπουλου, συνήθως πασπαλισμένες με λευκό πιπέρι και σουσάμι. Είναι ένα από τα πιο διάσημα izakaya-style φαγητά της περιοχής.


Σουκεγιάκι Χίντα-γκιού (飛騨牛すき焼き – Hida-Gyu Sukiyaki)

Το βοδινό Χίντα (Hida-Gyu) είναι ένα από τα καλύτερα wagyu κρέατα της Ιαπωνίας. Συχνά σερβίρεται σε sukiyaki, δηλαδή μαγειρεμένο σε γλυκιά-αλμυρή σάλτσα με λαχανικά και tofu.


Σομπα Κάισεκί (そば懐石 – Soba Kaiseki)

Η περιοχή Nagano είναι γνωστή για τα φαγόπυρα (soba) noodles της. Σε ορισμένα εστιατόρια σερβίρεται ως πολυτελές γεύμα πολλών πιάτων (kaiseki), με διάφορες παραλλαγές soba (κρύο, ζεστό, τηγανητό κ.λπ.).