Tonkotsu Ramen (豚骨ラーメン)
Ένα από τα πιο διάσημα πιάτα του Κιούσου, που κατάγεται από την πόλη Φουκουόκα. Τα νουντλς σερβίρονται σε ζωμό από χοιρινά κόκαλα (tonkotsu) που βράζεται για πολλές ώρες, δίνοντας μια πλούσια και κρεμώδη υφή. Συχνά συνοδεύεται με φέτες χοιρινού κρέατος, φρέσκο κρεμμυδάκι, και αυγό.Motsunabe (もつ鍋)
Ένα παραδοσιακό ιαπωνικό hotpot, που περιλαμβάνει έντερα και άλλα κομμάτια από μοσχάρι ή χοιρινό, μαγειρεμένα σε ζωμό με λάχανο, φρέσκο κρεμμύδι και σκόρδο. Το πιάτο αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Φουκουόκα και είναι ιδανικό για τους χειμερινούς μήνες.Karashi Mentaiko (辛子明太子)
Πικάντικο χαβιάρι μπακαλιάρου που μαρινάρεται σε καυτερή σάλτσα και καρυκεύματα. Είναι ένα από τα πιο γνωστά τοπικά προϊόντα του Κιούσου και σερβίρεται ως συνοδευτικό με ρύζι, ζυμαρικά ή σε διάφορα άλλα πιάτα.Satsumaage (さつまあげ)
Ένα είδος τηγανητού ψαροκέικ που προέρχεται από την περιοχή Kagoshima. Φτιάχνεται από αλεσμένο ψάρι, το οποίο αναμιγνύεται με αλεύρι και τηγανίζεται μέχρι να γίνει τραγανό. Μπορεί να φαγωθεί μόνο του ή να χρησιμοποιηθεί σε σούπες και άλλες συνταγές.Basashi (馬刺し)
Φέτες ωμού κρέατος αλόγου που σερβίρονται ως sashimi. Το basashi είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην περιοχή Kumamoto και συχνά συνοδεύεται με σόγια σος και τζίντζερ ή σκόρδο. Αν και ακούγεται ασυνήθιστο, θεωρείται ντελικατέσεν στην Ιαπωνία.Shochu (焼酎)
Ένα αλκοολούχο ποτό που παράγεται κυρίως στο Κιούσου και παρασκευάζεται από διάφορα υλικά, όπως γλυκοπατάτες, κριθάρι ή ρύζι. Το Shochu διαφέρει από το sake, καθώς έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και έχει μια ποικιλία γεύσεων ανάλογα με το βασικό συστατικό. Οι περιοχές Kagoshima και Miyazaki είναι γνωστές για το Shochu από γλυκοπατάτες.Amazake (甘酒)
Ένα γλυκό, μη αλκοολούχο ή ελαφρώς αλκοολούχο ποτό από ζυμωμένο ρύζι ή σάκε. Το amazake είναι πολύ δημοφιλές τον χειμώνα και σε φεστιβάλ στην περιοχή του Κιούσου.Green Tea (緑茶)
Η περιοχή Yame στο νομό Fukuoka είναι διάσημη για το πράσινο τσάι της, ειδικά το Yamecha, το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα της Ιαπωνίας λόγω του αρώματος και της πλούσιας γεύσης του.Kurobuta (黒豚)
Μαύρο χοιρινό κρέας από τη φυλή μαύρου χοίρου που εκτρέφεται κυρίως στην Kagoshima. Το Kurobuta είναι γνωστό για την τρυφερότητα και τη γλυκιά του γεύση. Χρησιμοποιείται σε πιάτα όπως το shabu-shabu και το tonkatsu.Miyazaki Beef (宮崎牛)
Το μοσχάρι από τη Miyazaki είναι παγκοσμίως γνωστό για την υψηλή ποιότητα και τη μαρμάρινη υφή του κρέατος. Συχνά συγκρίνεται με το περίφημο Kobe beef και θεωρείται από τα καλύτερα κρέατα της Ιαπωνίας.Dekopon (デコポン)
Ένα είδος μανταρινιού που καλλιεργείται στο Κιούσου, ιδιαίτερα στην περιοχή Kumamoto. Είναι μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα μανταρίνια και έχει πολύ γλυκιά γεύση. Στο εμπόριο, είναι γνωστό και ως "Shiranui" και συχνά θεωρείται γκουρμέ φρούτο.Sweet Potatoes (さつまいも)
Το Κιούσου, και συγκεκριμένα η Kagoshima, είναι γνωστό για την παραγωγή γλυκοπατάτας. Η γλυκοπατάτα της περιοχής χρησιμοποιείται για την παραγωγή πολλών προϊόντων, όπως το Shochu, αλλά και σε γλυκά.