Takoyaki (たこ焼き)
Μικρές στρογγυλές μπάλες ζύμης γεμισμένες με κομμάτια χταποδιού, ginger και κρεμμύδι. Το takoyaki είναι από τα πιο διάσημα street foods της Οσάκα και σερβίρεται με σάλτσα και νιφάδες bonito.Okonomiyaki (お好み焼き)
Μια ιαπωνική τηγανίτα που φτιάχνεται με ζύμη και διάφορα υλικά όπως λάχανο, κρέας ή θαλασσινά. Η Οσάκα είναι γνωστή για το συγκεκριμένο πιάτο και είναι διάσημη για την εκδοχή της, η οποία συχνά είναι πιο χοντρή και πλούσια.Kobe Beef (神戸牛)
Το περίφημο μοσχαρίσιο κρέας από το Κόμπε, γνωστό για την εξαιρετική του ποιότητα και τη μαρμάρινη υφή του. Το Kobe beef συχνά μαγειρεύεται ως steak ή χρησιμοποιείται σε πιάτα όπως το shabu-shabu.Yudofu (湯豆腐)
Τόφου μαγειρεμένο σε ζωμό kombu. Αυτό το πιάτο είναι παραδοσιακό στο Κιότο και συχνά σερβίρεται σε τεϊοποτεία και εστιατόρια της περιοχής.Shabu-Shabu (しゃぶしゃぶ)
Ένα πιάτο hotpot όπου λεπτές φέτες κρέατος (κυρίως μοσχαρίσιο) και λαχανικά μαγειρεύονται σε βραστό νερό και στη συνέχεια βουτιούνται σε σάλτσες (συνήθως σουσάμι ή ponzu). Είναι πολύ δημοφιλές στο Κιότο και συχνά σερβίρεται σε τεϊοποτεία και παραδοσιακά εστιατόρια.Kushikatsu (串カツ)
Κομμάτια κρέατος, θαλασσινών ή λαχανικών που τηγανίζονται σε λάδι αφού περαστούν σε ξύλινα καλαμάκια. Το kushikatsu είναι κοινό και στο Κιότο, ειδικά στα παραδοσιακά εστιατόρια./spanim>Yatsuhashi (八ツ橋)
ένα παραδοσιακό γλυκό του Κιότο φτιαγμένο από ρύζι και γεμισμένο με ανκό (κόκκινη πάστα φασολιών). Είναι συχνό αναμνηστικό για επισκέπτες.Obanzai (おばんざい)
Παραδοσιακά μικρά πιάτα του Κιότο, φτιαγμένα από εποχιακά υλικά. Το Obanzai είναι ένα στυλ σπιτικής μαγειρικής που συχνά αντικατοπτρίζει την απλότητα και την ισορροπία των γεύσεων.Menbaka Fire Ramen (燃え盛るラーメン)
Ένα ιδιαίτερο είδος ramen από ένα γνωστό εστιατόριο στο Κιότο, όπου το ζωμό ramen φλέγεται στο τραπέζι. Αυτό προσδίδει μοναδική γεύση και είναι δημοφιλές για την εντυπωσιακή παρουσίασή του.Senbei (せんべい)
Ρυζοκράκερ που συχνά συνδέονται με τους ελαφρούς κανόνες σνακ στη Νάρα. Τα senbei της περιοχής είναι παραδοσιακά γλυκά ή αλμυρά, και σερβίρονται συχνά σε τουριστικές τοποθεσίες.Kakinohazushi (柿の葉寿司)
Ένα τοπικό είδος sushi της Νάρα, όπου το ρύζι και το ψάρι τυλίγονται σε φύλλα λωτού. Το Kakinohazushi είναι διάσημο για την ιδιαίτερη γεύση και την τεχνική του.Chagayu (茶粥)
Ρύζι βρασμένο σε πράσινο τσάι (cha). Το Chagayu είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Νάρα που συνδυάζει την ήπια γεύση του τσαγιού με το ρύζι.Ikayaki (いか焼き)
Ψητό καλαμάρι που συχνά σερβίρεται ολόκληρο ή σε κομμάτια. Είναι πολύ δημοφιλές στις αγορές και στα φεστιβάλ της Οσάκα.