Ανακαλύψτε τις Αυθεντικές Γεύσεις της Ιαπωνίας: Τοπικά Εδέσματα από τη Hokkaido

Hokkaido


Jingisukan

Το Τζίνγκισκαν αποτελείται από αρνάκι με λαχανικά και πήρε το όνομα του από τον Τζένκινς Χαν, επειδή το σκεύος που χρησιμοποιείται για το ψήσιμο του μοιάζει με τα κράνη των στρατιωτών του. Είναι το πιάτο που εισήγαγε τα αμνοερίφια στην διατροφή των Ιαπώνων περίπου 100 χρόνια πριν.


Soup Curry

Ο ζωμός αυτής της σούπας παρασκευάζεται συνήθως με παραδοσιακά κινέζικα ιατρικά μπαχαρικά και ολοκληρώνεται με ψιλοκομμένα λαχανικά όπως πράσινη πιπεριά, μελιτζάνα και κολοκύθα. Μαζί με αυτά τα συστατικά, η κύρια πρωτεΐνη διαφέρει μεταξύ των εστιατορίων και μπορεί να περιλαμβάνει κοτόπουλο, βοδινό κρέας, γαρίδες, χτένια και πολλά άλλα. Στο Σάπορο κανείς μπορεί να βρει πάνω από 200 μαγαζιά που ειδικεύονται σε αυτό το χειμωνιάτικο φαγητό.



Kaisendon

Ένα δημοφιλές πιάτο με ωμά θαλασσινά που σερβίρονται πάνω σε ένα μπολ με ρύζι. Το Kaisendon μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα θαλασσινά, όπως καβούρι, αχινό, σολομό και ikura, και είναι γνωστό για την απλότητα και την ποιότητα των συστατικών του.


Nabe(καυτή κατσαρόλα)

Πιάτα όπως το Ishikari Nabe, μια σούπα με σολομό, λαχανικά και τόφου, είναι πολύ δημοφιλή στην περιοχή και χρησιμοποιούν τα φρέσκα θαλασσινά της Χοκάιντο ως βασικό συστατικό.

Καβουρδισμένος Ρακάνι (Rakkyo)

Αυτή η τοπική λιχουδιά περιλαμβάνει βραστά θαλασσινά, όπως μικρά οστρακοειδή και άλλα μαλάκια, που είναι καβουρδισμένα και μαγειρεύονται με τρόπο που διατηρεί τη φρεσκάδα και τη γεύση τους.

Ράμεν της Χοκκάιντο

Στην Χοκκάιντο οι γεύσεις των Ράμεν είναι επηρεασμένες από το ψυχρό κλίμα και τα τοπικά προϊόντα. Τα πιο γνωστά είδη είναι :

Τα Sapporo Miso Ramen

Φτιάχνονται με ζωμό miso που τους δίνει μια πλούσια και γευστική βάση. Συχνά περιλαμβάνουν χοντρά νούντλς, ψητό χοιρινό(chashu), καλαμπόκι, βούτυρο, φασόλια και μπαμπού.

Τα Hakodate Ramen ή αλλιώς Shio Ramen

Είναι γνωστά για τον διαφανή ζωμό που βασίζεται στο αλάτι και έχουν ελαφριά γεύση. Σερβίρονται με λεπτά νουντλς και απλά υλικά, όπως ψητό χοιρινό, φρέσκα κρεμμυδάκια και μπαμπού.

Τα Asahikawa Ramen

Συνδυάζουν ζωμό από σόγια (Shoyu Ramen) με βάση ζωμού από ψάρια και χοιρινά κόκκαλα. Είναι πιο πηχτά και αρωματικά από τα Hakodate Shio Ramen αλλά πιο ελαφριά από τα Sapporo Miso Ramen.

Το Yubari King Melon

Είναι από τα πιο διάσημα και ακριβά πεπόνια στον κόσμο, γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα, αψεγάδιαστη εμφάνιση, γλυκιά γεύση και κρεμώδη υφή. Είναι σύμβολο πολυτέλειας στην Ιαπωνία και προσφέρεται ως δώρο ως δείγμα σεβασμού και εκτίμησης (όπως και κάποια άλλα φρούτα στην Ιαπωνική παράδοση)

Τα παγωτά

Η Χοκκαίντο είναι γνωστή για την παραγωγή υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία μεταξύ άλλων αποτελούν την βάση για τα κρεμώδη παγωτά της. Η πιο συνηθισμένη γεύση είναι η βανίλια, αλλά μπορεί κανείς να συναντήσει και απρόσμενες γεύσεις, όπως καλαμπόκι, μαύρο σουσάμι και κόκκινα φασόλια. Ειδική κατηγορία αποτελούν τα λεγόμενα Soft Cream (μοιάζουν με παγωτό μηχανής) που είναι ιδιαιτέρως αφράτα, έχουν πλούσια γευση γάλακτος και συνήθως σερβίρονται σε χωνάκι.

Σολομούχαβο (Ikura)

Τα αυγά του σολομού, γνωστά ως Ikura, είναι άλλη μια λιχουδιά της Χοκάιντο. Χρησιμοποιούνται συχνά ως επικάλυψη σε σούσι ή σε ρύζι (donburi), με την έντονη, αλμυρή τους γεύση και την εκρηκτική τους υφή να τα καθιστούν εξαιρετικά δημοφιλή.

Η Μπύρα Σαπόρο

Είναι μια από τις παλαιότερες και πιο διάσημες μπύρες της Ιαπωνίας. Το Μουσείο Μπύρας Σαπόρο και το ζυθοποιείο της πόλης αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για όσους θέλουν να μάθουν για την ιστορία της μπύρας στην Ιαπωνία και να δοκιμάσουν διάφορες ποικιλίες.